Archive Pages Design$type=blogging

HZ. MUHAMMED'İN (S.A.V.) Hayatı

 HZ. MUHAMMED'İN (S.A.V.) hayati Hz. Muhammed 20 nisan 571 senesinde Mekke'de dünyaya geldi. Kureyş Kabilesi'nin Haşimoğulları...

 HZ. MUHAMMED'İN (S.A.V.) hayati

Hz. Muhammed 20 nisan 571 senesinde Mekke'de dünyaya geldi. Kureyş Kabilesi'nin Haşimoğulları soyundandır. Babası Abdullah, anası Amine Hatun'dur. Hz. Muhammed (S.A.V) doğmadan önce babasını, 6 yaşlarındayken de annesini yitirmiştir. Dedesi Abdülmuttalib'in yanında büyüyen Hz. Muhammed (S.A.V.) daha sonrasında amcası Ebu Talib'in yanında yetişmiştir. Amcası ile birlikte ticaretle uğraşmış, kervanlarla Suriye'ye gitmiştir.

Hz. Hatice ile 25 yaşlarında evlilik yapmış ve Hz. Hatice'nin ticari işlerini yönetim etmiştir. Doğruluğu, güvenilirliği sebebiyle Mekkeliler ona Muhammed'ül emin demişlerdir.

Ramazan aylarında Mekke dışındaki Hira Dağlarında yalnızlığa çekilen, yakarma ve düşünmekle zamanını geçiren ve hiçbir zaman putlara tapmayan Hz. Muhammed (S.A.V.) 27 Ramazan 610 yılında Cebrail'in ona "Oku" demesiyle ilk vahisini almıştır.

40 yaşlarında peygamber olan Hz. Muhammed (S.A.V.) bundan sonra İslam dinini yayma, tanrı'ın emirleri insanlığa tebliğ etme vazifesiyle meşgul olmuştur. İslam dinini ilk kabul edenler Hz. Hatice, Hz. Ali, Zeyd ve Hz. Ebubekir  olmuştur.

Haç mevsiminde Mekke'ye gelenlerle görüşerek onlara İslamı anlatmaya çalışmıştır. Akabe biatlerinde verilen sözler neticesinde Mekke'de işkence ve baskı gören Müslümanlarla birlikte 622 senesinde Medine'ye Hicret etmiştir. Mekke'yi son olarak terk eden peygamberimiz 24 Eylül 622 senesinde Medine'ye gelmiştir.

Hicretin gerçekleştiği 622 yılı, Hz. Ömer vakitında Hicri takvimin başlangıcı olarak kabul edilmiştir. Mekke'den göç eden (muhacir) ve Medineli Müslümanları (Ensar) kardeş ilan eden Hz. Muhammed (S.A.V), Medine'de bulunan Yahudilerle 623 senesinde insancıl temeller üzerine kurulmuş bir sözleşme yapmıştır. Bu sözleşmeye nazaran;

Medine birlikte savunulacak, Yahudiler ve Müslümanlar her türlü haktan yararlanacak, Dini yakarma ve ayinler özgürçe yerine getirilebilecektir. Bu sözleşme İslam aleminin ilk anayasasıdır ve 53 maddeden oluşmaktadır.

YORUMLAR

Ad

Amerikan Tarihi Avrupa Tarihi DünyaTarihi Eğitim Eğitim Seferberliği Genel Tarih GuncelDünyaTarihi İlgincTarihiOlaylar İnkılap Tarihi İslam Tarihi Kısa Tarih Notları Köy Enstitüleri KPSS Nedir Osmanlı Sırp Ayaklanmaları Tarih Tarih Konu Anlatım Tarihi Şahsiyetler TarihiOlaylar Türk Tarihi
false
ltr
item
TEMEL TARİH: HZ. MUHAMMED'İN (S.A.V.) Hayatı
HZ. MUHAMMED'İN (S.A.V.) Hayatı
TEMEL TARİH
https://temeltarih.blogspot.com/2020/05/hz-muhammedin-sav-hayat.html
https://temeltarih.blogspot.com/
https://temeltarih.blogspot.com/
https://temeltarih.blogspot.com/2020/05/hz-muhammedin-sav-hayat.html
true
7403939429627814673
UTF-8
Makale bulunamadı... Hepsini Görüntüle Devamını Oku... Reply Cancel reply Sil By Ana Sayfa Sayfa Yazı Hepsini Görüntüle BENZER YAZILAR Etiketler ARŞİV ARA Aradığın Sayfa bulunamadı tekrar deneyin. ANA SAYFAYA DÖN Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat Ocak February March April May June July August September October November December Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Agustos Eylül Ekim Kasım Aralık just now 1 minute ago $$1$$ dakika önce 1 hour ago $$1$$ saat önce Yesterday $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 hafta önce